Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum
info@hilversumsearchitectuurprijs.nl

Nominaties vierde Hilversumse Architectuurprijs bekend

De negen genomineerden voor de vierde Hilversumse Architectuurprijs zijn bekend. Opvallende projecten zijn onder meer de rioolwaterzuivering bij Anna’s Hoeve (Claus/Van Wageningen architecten) en de Melkfabriek aan de Larenseweg  (Inbo architecten).

De lijst met nominaties telt drie in het oog springende projecten met een maatschappelijke functie: het Woondienstencentrum aan de Lopes Diaslaan (BFAS architectuur), de nieuwbouw van een kinderdagcentrum van Sherpa aan het Laapersveld (KAW architecten) en de Egelantier (Molenaar & co architecten).
Genomineerd zijn ook twee woningbouwprojecten. Het complex ‘De Witte Prinses’ van RAU architecten naast De Vorstin en de woning ’t Hoogt van ’t Kruis 8 van het Hilversumse bureau Stoks architecten.

Uitverkoren zijn verder nog de Faunapassage tussen de Hilversumse Bovenmeent en Wijdemeren ( Bosch Slabbers Landschapsarchitecten)  en de nieuwbouw van Facility House Broadcasting Group aan de Kees buurmanlaan op het Mediapark (xxarchitecten).
Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs en een externe deskundige hebben een keuze gemaakt uit de ruim veertig bouwwerken die in 2013 en 2014 zijn neergezet en in gebruik genomen. Alle negen betrokken architectenbureaus hebben hun nominatie geaccepteerd. Zij dingen mee naar de Vakprijs en de Publieksprijs, die op 15 april 2015 in de burgerzaal van het raadhuis van Hilversum worden uitgereikt.

De Vakjury gaat onder voorzitterschap van Wytze Patijn bepalen wie de Vakprijs verdient.

In februari en maart 2015 worden de genomineerden in De Gooi en Eemlander, de Woonbode en andere regionale media gepresenteerd. Het publiek kan vervolgens via internet stemmen. De architect met de meeste stemmen krijgt op 15 april de Publieksprijs overhandigd. Dan wordt ook de winnaar van de Vakprijs bekendgemaakt.