Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum
info@hilversumsearchitectuurprijs.nl

Enquête over Het Spoor in Hilversum:
Tussen Bereikbaarheid en Barrière.

De Gooilijn, hoofdader tussen Amsterdam, Almere, Hilversum, Amersfoort en Utrecht is een van de drukste spoorlijnen in ons land. De spoorbomen in Hilversum en in Bussum zijn nu al tussen de 50 en 90 procent van de tijd dicht.

De gemeente Hilversum ontwikkelt een visie over de Spoorzone. En er zijn veel particulieren die plannen maken voor het gebied. Na 18 maart 2018 gaat de nieuwe Gemeenteraad met de Spoorzone aan de slag.

Wat vinden de inwoners van Hilversum –en Bussum- van het spoor en de Spoorzone. Op die vraag zoekt de Stichting Hilversumse Architectuurprijs antwoorden.

Op de website van De Gooi en Eemlander stond een enquête met zeven vragen die door iedereen kon worden ingevuld. De vragen gingen over het gebruik van de spoorwegovergangen en wat u daarvan vindt. Bijvoorbeeld over de verkeers(on)veiligheid en de wachttijden. Ook werd gevraagd naar welke oplossingen er zijn en welke knelpunten moeten worden aangepakt. Is het spoor in een tunnel de oplossing? Of over het spoor heen bouwen?

De resultaten van de enquête werden donderdagavond 8 maart gepresenteerd op de debatavond in de Burgerzaal van het raadhuis. 

Klik hier om het rapport met de resultaten te downloaden.