Dolf van der Lindenstraat 1: vrijstaande woning

Baudoin van Alphen Bergers Architecten


De wensen voor de woning zijn bij opdracht door de opdrachtgeefsters omschreven als:

Huis
Is een huis dat omarmt & waar wij blij van worden
Waar we ons veilig voelen
Waar we op adem komen
Wat een open & welkom huis is en tegelijkertijd een fort
Een spannende combinatie tussen introvert en extrovert
Kent verrassingen
Waar glas is en muren zijn
Waar niet alles zichtbaar is en er toch een zee van ruimte is
Waar de woonleefkookruimte loftachtig is
Een uitkijkplek voor de honden
Een vide... daar is de plek om te lezen & werken
Een ‘kijken naar de wolken moment’
Licht dat op verschillende momenten van de dag naar binnen valt
Tintelend ochtendlicht dat de ruimte in de zomer oplicht
Ontbijten in een warme streep ochtendzon
Warm en fel in de middag, gefilterd door bladerdak van een boom
Schemerlicht waardoor de dag geruisloos in de avond overgaat
Een huis dat lijkt op te lichten van binnen uit

Het huis is ontworpen als archetypisch huis: een huis zoals kinderen het tekenen waarbij de contouren van het huis en de schoorsteen altijd zo kenmerkend zijn. Door deze verschijningsvorm, de kleur en de materialisering is het een markante verschijning in de nieuwe wijk Anna’s hoeve geworden.

STATIONSGEBIED

Discussieavond 
Dinsdag 12 februari 19.30
DE MORGENSTER, Seinstraat 2
Ga naar - Aanmelden - 





Contact

Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum
info@hilversumsearchitectuurprijs.nl