Nieuws - Hilversumse architectuurprijs
Nieuws
WE GAAN DE ´CODE TUINSTAD KRAKEN
Stichting Hilversumse Architectuurprijs en het Dudok Architectuur Centrum nodigen u uit voor een debatavond over ‘De toekomst van de Tuinstad Hilversum’. Op donderdag 26 september om 19.30 uur in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
In een aantal debat en inspiratie sessies willen we de ´code Tuinstad´ ontrafelen en de vraag beantwoorden wat een dergelijke code de komende tientallen jaren van iedereen vraagt om de schoonheid van Hilversum te behouden en te verbeteren
Tuinstad concept
Het Tuinstad concept - een door de Brit Ebenezer Howard ontwikkeld model in 1898 - is een gedachtegoed waarin natuur, groen en sociale vormen van samenleven een belangrijke positie innemen. Dit stedenbouwkundig principe is nergens zo grondig toegepast als in Hilversum. Het bepaalt voor een groot deel de ruimtelijke identiteit van de stad.
Dudok als inspiratiebron
De hedendaagse vraagstukken met betrokking tot stedelijke ontwikkeling verschillen weliswaar fors van de periode waarin het Tuinstad idee ontstond en Dudok de Tuinstad vormgaf. De actuele thema´s mogen dan anders zijn, er zijn ook parallellen tussen de vraagstukken van toen en nu.
Dudoks opgave van destijds was het ontwerpen van de stedenbouwkundige contour voor een groeiende, gezonde, inclusieve, veilige en aantrekkelijke stad met een eigen karakter, waar mensen goed kunnen wonen, zich sociale verbonden voelen, zich thuis voelen en de omringende natuur wordt gespaard.
Het debat
Doel van de debat sessies is om het Tuinstad concept dat zo bepalend is voor de authenticiteit van Hilversum nader te definiëren. Om daarmee uitgangspunten te creëren voor toekomstige stedelijke vernieuwing als leidraad voor alle partijen, die betrokken zijn bij dit proces.
Programma
1ste debat 26 september
In het 600-jarig bestaan van Hilversum proberen we de vraag te ontrafelen en te beantwoorden wat de ‘Code Tuinstad’ van iedereen vraagt, bewoners, architecten, ontwikkelaars, bestuurders en politici. Dit jubileumjaar zijn er twee debat sessies. De eerste op donderdag 26 september en de tweede medio november 2024.
Het programma van 26 september ziet er als volgt uit:
- Drs. Lara Voerman Architectuurhistoricus - ‘Wonderlijkheden van Dudoks Tuinstad’
- Sylvia Karres Landschapsarchitect - ‘Toekomstperspectieven voor Tuinstad Hilversum’
- Dr.Ir. Willemijn, Wilms Floet TU Delft - ‘Nieuwe oude woonvormen: iedere tijd verdient zijn eigen hofje’
Interactie met de zaal
Paneldiscussie o.l.v. Patrick van der Klooster - Leider BPD Studio
Panelleden:
- Annette Koenders is senior-beleidsadviseur cultureel erfgoed
- Jacqueline van der Ham directeur/bestuurder Dudok Wonen*
- Carla Kersbergen directeur-rentmeester Goois Natuurreservaat
- René Erven coördinator van het Architectuurcentrum Eindhoven*
Donderdag 26 september 2024
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
Heuvellaan 33,1217 JL Hilversum
Grote overeenstemming winnaars Hilversumse Architectuurprijs
Voor de achtste keer werd in de burgerzaal van het raadhuis in Hilversum onder grote belangstelling de Hilversumse architectuurprijs uitgereikt. De vakjury kwam met de Alexiatunnel als verrassende winnaar uit de bus. Zij vond de nominaties bijzonder gevarieerd, maar koos unaniem voor de tunnel. Bij de publieksprijs heerste ook grote overeenstemming. Daar gingen veruit de meeste stemmen naar de gerestaureerde aula van de begraafplaats aan de Bosdrift.
De vakjury kreeg een grote diversiteit aan Hilversumse bouwprojecten voorgeschoteld. Het gaat om bouwwerken die in 2021 en 2022 zijn opgeleverd. Zij vindt deze rijkdom fascinerend maar merkte ook op dat zoveel diversiteit onvermijdelijk leidt tot een vergelijking van heel verschillende grootheden. Toch was zij over de uitkomst unaniem. Ook omdat het gaat om de wisselwerking tussen het project en de ruimte waarin deze staat.
Winnaar vakjury
De Alexiatunnel van A&E Architecten en PosadMaxwan maakt volgens de jury Hilversum beter bereikbaar, toont technisch vakmanschap, draagt bij aan een substantiële gebiedsverbetering en geeft ruimte aan zowel fiets als de auto.
Ambities van Hilversum
De jury bestond uit Janny Rodermond (voorzitter), oud-directeur stimuleringsfonds creatieve industrie, Adam Smit van ZZDP Architecten Amsterdam, Gus Tielens van Korth Tielens Architecten Amsterdam, Maarten Marijnusse van Archiworks Utrecht en oud- burgemeester Pieter Broertjes. Zij vinden de genomineerde projecten passen bij het huidige tijdsgewricht en de ambities van Hilversum. Na een eerste beoordeling ontstond er een ‘shortlist’ bestaande uit de volgende vijf bouwprojecten: Wybertjesfabriek, Alexia Tunnel, Tergooi MC, Nike Skatepark, Aula Algemene Begraafplaats Bosdrift waar uiteindelijk de Alexiatunnel als winnaar uit de bus kwam.
Eensgezind
Het publiek was eveneens eensgezind en koos met een overgrote meerderheid aan stemmen voor het monumentale pand van Algemene begraafplaats Bosdrift waar de aula in ere is hersteld en weer in gebruik is genomen. Voor Buro Stiel was de grootste uitdaging om de sfeer van het gebouw te behouden. Zij wisten met alle nieuwe voorzieningen en ingrepen het historische karakter van het gebouw te versterken. Dat blijkt ook uit de reacties die zij krijgen van bezoekers, die de plek ‘enorm waarderen’.
Publieksprijs
De Publieksprijs is tot stand gekomen in samenwerking met de Gooi- en Eemlander en de Gooi en Eembode. Hilversummers konden stemmen via de Gooi en Eemlander en via de site van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs. De Publieksprijs bestaat uit een 3D representatie van het winnende project in glas. In het totaal weden er 1.870 stemmen uitgebracht voor de publieksprijs. Daarvan gingen er 625 naar de aula van de begraafplaats aan de Bosdrift. Op de tweede plaats eindigde de nieuwbouw van Tergooi MC en op de derde plaats de Alexiatunnel.
20 april Uitreiking Hilversumse Architectuurprijs – Nu aanmelden
Op 20 april is de uitreiking van de prijzen voor de Hilversumse Architectuurprijs in de Burgerzaal van het Raadhuis in Hilversum. Alle genomineerde architecten lichten hun project toe. Juryvoorzitter Janny Rodermond geeft een toelichting op de beoordeling van alle genomineerde projecten. Wethouder Arno Scheepers zal de Vakprijs uitreiken en vertegenwoordigers van dagblad De Gooi- en Eemlander en weekblad De Gooi- en Eembode nemen de uitreiking van de Publieksprijs voor hun rekening.
De tien genomineerde projecten strijden om de Vakprijs die wordt toegekend door een vakjury. Deze jury bestaat voor de achtste editie uit: juryvoorzitter Janny Rodermond, de architecten Adam Smit - ZZDP architecten, Gus Tielens – Korth/Tielens architecten, Maarten Marijnusse – Archiworks en oud-burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes.
Stemmen
De publieksprijs gaat naar het project met de meeste stemmen. De nominaties kunt u bekijken op https://www.hilversumsearchitectuurprijs.nl/nominaties . Met de stemknop kan tot 4 april 12.00 uur gestemd worden. Ook via De Gooi- en Eemlander kunt u stemmen: https://ap.lc/D6nX6 .
Uitreiking
Bewoners en gebruikers van de genomineerde projecten krijgen tijdens de uitreiking de gelegenheid met de architecten van de verschillende projecten van gedachten te wisselen. Bewoners, gebruikers en bezoekers van de tien genomineerde projecten zijn daarom van harte welkom. De avond van de Hilversumse Architectuurprijs begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen voor een kopje koffie. De entree is gratis, maar van tevoren moet u zich wel even aanmelden via: https://www.hilversumsearchitectuurprijs.nl
Na afloop van de prijsuitreiking is er gelegenheid voor een drankje en informeel contact met de verschillende genomineerden. De avond eindigt rond 22.00 uur.
Als bezoeker ontvangt u na afloop een boekje met daarin alle genomineerde projecten van de editie 2021 – 2022.
Geef u zo snel mogelijk op want er zijn een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar.
Uitreiking Hilversumse Architectuur prijzen
Donderdag 20 april vanaf 19.30 uur
Binnenlopen van 19.00 uur
Burgerzaal Raadhuis Hilversum
Fietstocht langs de genomineerde projecten – zondag 2 april
Op zondag 2 april organiseren we een fietstocht langs alle genomineerde werken. De start is om 13.30 vertrek vanaf Dudok Architectuur Centrum. Vooraf is er gelegenheid voor koffie en kunt u de genomineerden projecten, die tentoongesteld zijn bekijken. Aanmelden voor de fietstocht kan via aanmelden@hilversumsearchitectuurprijs.nl
Nominaties architectuurprijs vanaf 11 maart openbaar
Zaterdag 11 maart worden de 10 genomineerde projecten voor de Hilversumse Architectuurprijs via de zaterdag bijlage van de Gooi en Eemlander en de website van de Gooi en Eembode bekendgemaakt.
Vanaf zaterdag middag 11 maart zijn de genomineerde projecten te zien in het Dudok Architectuurcentrum. De genomineerden worden samen met de tentoonstelling ‘Wonen, Werken en Ontmoeten’ gepresenteerd. De officiële opening van de tentoonstelling is Zaterdagmiddag 11 maart om 14.00 uur Belangstellenden zijn van harte welkom en het is vrij entree. De tentoonstelling is te bezichtigen tot eind juni.
Het DAC is gesitueerd in het souterrain van het Raadhuis (ingang aan de achterzijde). Voor openingstijden zie. https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl/over-dac/contact
De uitreiking van de Hilversumse Architectuurprijs is op donderdag 20 april in de Burgerzaal in het Raadhuis van Hilversum. Vanaf 27 maart kunt u zich aanmelden voor uitreiking van de Hilversumse Architectuurprijs.
Zet deze data vast in uw agenda
Uitreiking 2023
De uitreiking van de Hilversumse Architectuurprijs is gepland op donderdag 20 april 2023 in de Burgerzaal van Hilversumse Raadhuis. Zet vast in je agenda. Aanmelden kan vanaf half februari via onze website https://www.hilversumsearchitectuurprijs.nl De nominaties maken we begin 2023 bekend.
Fietstocht langs de genomineerde projecten
Bijna een traditie, de fietstocht langs de genomineerde projecten. De fietstocht staat dit jaar gepland op zondag 2 april. Nadere informatie volgt via de website, persberichten en de volgende nieuwsbrief. Maar noteer vast de datum in uw agenda.
Architectuurfilm in Filmtheater Hilversum
The Proof of the Pudding
Op 12 december organiseren de Hilversumse Architectuurprijs en het Dudok Architectuur Centrum gezamenlijk een filmavond over architectuur en erfgoed. Een bijzondere avond en het eerste gezamenlijk georganiseerde project.
Extra bijzonder is dat de film ‘The Proof of the Pudding’ nog niet officieel is uitgekomen. U krijgt dus een unieke kans deze film nu al te zien. Een prachtige documentaire over de kansen van herbestemming en transformatie van een post ‘65 monument.
Architectuur Filmavond en Architectuur-Café
Maandag 12 december 2022
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Filmtheater Hilversum
Herman Hertzberger
Aan de vooravond van de restauratie en transformatie van het Centraal Beheer complex van Herman Hertzberger in Apeldoorn, portretteert filmmaker Patrick Minks Hertzberger om met hem de sociale en architectonische waarde van en de toekomstplannen voor het structuralistisch bouwwerk te onderzoeken. De titel van de film is ontleend aan Hertzbergers bewering dat de transformatie ‘the proof of the pudding’ zal zijn. Een succesvolle transformatie zal eindelijk de meerwaarde onthullen van wat Hertzberger beschouwt als het kernprincipe van het structuralisme: het aanpassingsvermogen.
Centraal Beheer, dat bekend staat als het eerste democratische kantoorgebouw, werd geroemd om zijn tussenruimtes, waar kantoormedewerkers zich een plek konden eigen maken en informeel met elkaar konden communiceren. Het blijken juist deze sociale ruimtes die de aantrekkelijkheid voor ontwikkelaars beperken omdat de ruimtes zich moeilijk laten aanpassen.
Winy Maas
Zou het Winy Maas (ontwerper Depot Rotterdam) lukken een plan te maken dat de essentie van het ontwerp van Hertzberger overeind houdt en tegelijkertijd de investeerders tevreden weet te stellen? The Proof of the Pudding is een boeiende kijk op een architect die werkt aan het behoud zijn nalatenschap en zijn idealen.
Aanmelden kan via de website van de HAP of het DAC. We zien u graag op 12 december!
Uitnodiging debatavond
Dudok inspirator voor de komende stedenbouwkundige plannen?
Op dinsdag 19 april organiseert de Hilversumse Architectuurprijs een debatavond over de vraag of de komende stedenbouwkundige ontwikkelingen in Hilversum schatplichtig zijn aan het gedachtengoed van Dudok? Oftewel, verdient de zienswijze van Dudok bij de verdere vormgeving van de stad, de transities en de binnenstedelijke ontwikkelingen hernieuwde aandacht? Bestaat er zoiets als een Dudok 2.0? Deze vraagstelling komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. We stellen ons immers als doel de kwaliteit van de architectuur, de stedenbouw en landschapsinrichting te bevorderen.
De avond zal worden ingeleid door Jacques van Rooijen, voorzitter Hilversumse Architectuurprijs. Deelnemers aan het debat zijn Herman van Bergeijk, Jasper Nijveldt, Anne Oosterbaan en Menno Hurenkamp. Na iedere spreker is er een discussie met de zaal o.l.v. Roderik van Grieken.
Wij nodigen u uit om ook te komen en deel te nemen aan het debat.
Deelname is kosteloos en aanmelden kan door hier te klikken.
Datum: Dinsdag 19 april 2022
Aanvang: 19:30 uur / inloop 19:00 uur
Locatie: De Morgenster, Seinstraat 2 in Hilversum
Correctie in juryrapport 2021
In het juryrapport, zoals opgenomen in het boekje Prijsuitreikingen 2019-2020 is een fout geslopen. Inmiddels is in het boekje dat via Downloads opgehaald kan worden deze misser gecorrigeerd.
Het gaat om de tekst over de Elektrobuurt. De juiste omschrijving van het project is: 'de complexen 2,3 en 4 van de voormalige Bouwvereniging St. Joseph (architect: Nic. Andriessen)'.
In de oude versie werd het project abusievelijk als gemeentelijk complex aan W.M. Dudok toegeschreven.
Stemmen op het mooiste bouwwerk van de laatste twee jaar.
Op donderdag 28 oktober werden voor de zevende keer de Hilversumse Architectuurprijzen uitgereikt. Dit jaar ging het om bouwwerken die in 2019 en 2020 zijn opgeleverd.
Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs heeft uit alle gereedgekomen Omgevingsvergunningplichtige bouwwerken een voorselectie gemaakt van ruim vijftig werken die in 2019 en 2020 in gebruik zijn genomen. Vervolgens zijn er tien bouwwerken door het bestuur genomineerd voor de Vakprijs en de Publieksprijs. Alle tien betrokken architectenbureaus hebben hun nominatie geaccepteerd en dingen mee naar de prijzen.
Uit de tien genomineerden heeft de Vakjury de winnaar gekozen van de Vakprijs. Unaniem werd H Park tot winnaar uitgeroepen. De Hoorneboeg vond de jury een eervolle vermelding waard.
Sinds het voorjaar waren de genomineerden al bekend, maar door de coronamaatregelen is de verkiezing tot het najaar uitgesteld.
De Publieksprijs is door u gekozen
Bezoekers van onze website: hilversumsearchitectuurprijs.nl en lezers van De Gooi en Eemlander en de Gooi en Eembode konden via de website van de krant hun stem uitbrengen op het mooiste bouwwerk van de tien genomineerden.
De winnaar van de Publieksprijs is de villa aan de Bachlaan.
10.000 woningen? Wordt vervolgd....
Het college wilde voor de zomer een knoop doorhakken over de aansluiting als Sleutelgebied bij de Metropoolregio Amsterdam.
Dat is niet doorgegaan. De gemeenteraad heeft mede door een breed bewonersinitiatief besloten dat er eerst een gesprek moet plaatsvinden over de toekomst van Hilversum met ondernemers, instellingen en natuurlijk de inwoners. Pas op de plaats te maken en eerst de bevolking aan het woord. Dit alles in het kader van de te produceren Omgevingsvisie.
Als gevolg van deze ontwikkelingen heeft het bestuur van de Stichting besloten dit najaar een tweetal debatavonden te organiseren over Wonen en Mobiliteit. We zullen deze debatten goed afstemmen met de gesprekken die in Hilversum gaan plaatsvinden over de Omgevingsvisie.
Culturele ANBI status
Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Donateurs ven Culturele ANBI's hebben een extra belastingvoordeel omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.
Vanaf 20 november 2019 heeft de Stichting Hilversumse Architectuurprijs de status van Culturele ANBI gekregen. Deze status is verleend door de Belastingdienst omdat de HAP werkzaam is op cultureel gebied.
Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een Culturele ANBI met 1,25 verhogen en als gift aftrekken
Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Een reden te meer om Vriend van de HAP te worden en te blijven!
Vakprijs en Publieksprijs 2019
Op donderdag 11 april 2019 vond in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis voor de zesde keer de prijsuitreiking plaats. De avond stond daarnaast in het teken van het tienjarig bestaan van de stichting Hilversumse Architectuurprijs.
De Vakjury onder voorzitterschap van Rudy Uytenhaak was opgetogen over het ontwerp van René van Zuuk, het project Belvedère aan het Oostereind.
De Publieksprijs ging met ruime voorsprong op de nummers twee en drie naar Foodhall Mout aan de Naarderstraat van Zecc architecten.
Op de foto de trotse winnaars. De Vakprijs bestaat uit een bronzen medaillon met aan de ene kant de beeltenis van W.M. Dudok en het raadhuis en aan de andere kant het winnend ontwerp. De Publieksprijs is een drie dimensionale weergave van het winnend ontwerp in glas.
De feestelijke prijsuitreiking had over belangstelling niet te klagen. De Burgerzaal was tot de nok toe gevuld met ruim 230 aanwezigen. Een mooie afsluiting van het tienjarig bestaan van de Stichting.
Verslag 'Een Gouden Kans voor Hilversum'
Het korte verslag van de bijeenkomst op 12 februari 2019 in 'De Morgenster' is te vinden onder Downloads.
We hebben een aantal aanwezigen het verslag niet kunnen toesturen omdat het e-mailadres niet leesbaar was of om een andere reden niet bereikbaar was. Maar ook voor de niet bezoekers in dit verslag nog eens alle bijdragen van de avond.
Video van de genomineerde werken
Op 11 april heeft de uitreiking van de Vakprijs en de Publieksprijs 2019 plaatsgevonden in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis.
Van de genomineerde werken is een video gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.
Gouden kans Stationsgebied
Zeven Straatjes, Vier Brinkjes en kleine spoorbomen... Wat verbindt oost Hilversum en het centrum met elkaar.
Het gaat om de toekomst van Hilversum.
Het stationsgebied aanpakken kunnen we maar een keer goed doen.
Op 12 februari organiseerden wij in De Morgenster een informatieve, inspirerende discussieavond. Steeds meer mensen vinden dat de gemeente niet alleen naar het model 'de Zeven Straatjes', maar ook naar het model 'de Vier Brinkjes' moet kijken. Onder de sprekers Michel Huisman, de bedenker van het Vier Brinkjes model, Jos Gadet, hoofdplanoloog van de gemeente Amsterdam en Gerrit Modderkolk, projectdirecteur Maankwartier Heerlen.
De avond werd zeer druk bezocht. Er waren ongeveer 250 belangstellenden, waaronder veel raadsleden en wethouders. Binnenkort vindt u hier een kort verslag van de bijeenkomst. Wij blijven de ontwikkelingen volgen en houden de aanwezigen op de avond in de Morgenster op de hoogte.
Michel Huisman, ontwerper van het Heerlens Maankwartier, heeft een plan voor het Hilversumse stationsgebied.
Het bestuur van de Hilversumse Architectuurprijs is blij verrast met de structurele en originele aanpak door kunstenaar Michel Huisman van het spoorprobleem in Hilversum.
Tijdens de presentatie van het plan op 17 december 2018 aan de gemeenteraadsleden hebben wij ons standpunt toegelicht.
Volgens het bestuur lossen de plannen voor de westkant: 'de zeven straatjes' en de plannen voor de oostkant: het project Spoorzone, het probleem van de tweedeling van Hilversum niet op. Integendeel , door de laatste wijzigingen in de plannen voor de westkant ontstaat er een nieuwe muur langs het spoor. De plannen voor de oostkant hebben steeds meer het karakter van een wijkplan. Nodig, maar het heeft niets met het spoorprobleem te maken. Met het plan van Huisman ontstaat er een 'redelijk alternatief' voor de collegeplannen.
Kortom: de plannen die nu worden ontwikkeld worden bedacht met de rug naar het spoor. Terwijl er nu de unieke kans ligt de tweedeling van Hilversum fundamenteel aan te pakken. De collegeplannen doen dat niet; het plan van Huisman is wat dat betreft veelbelovend.
Bij twijfel nog eens nadenken. Een definitieve oplossing met het overbouwen van het spoor verdient serieuze aandacht.
Het spoor in Hilversum: Tussen Bereikbaarheid en Barrière
De Gooilijn, de hoofdader tussen Amsterdam, Hilversum, Amersfoort en Utrecht is een van de drukste spoorlijnen in ons land. De spoorbomen in Hilversum, maar ook in Naarden en Bussum, zijn nu al tussen de 50 en 90 procent van de tijd dicht. Spoorboekloos rijden vergroot de problemen alleen maar.
Het spoor, onmisbaar voor de bereikbaarheid, vormt sinds jaar en dag een barrière tussen Oost en West en een probleem voor het woon-, werk-, en leefklimaat. Door de toename van de verkeersstromen zijn nu de grenzen van het aanvaardbare bereikt. De discussies over de 'kleine spoorbomen' in Hilversum en de gelijkvloerse kruisingen in Bussum en Naarden zijn voorbeelden hiervan.
Debatavond: 'Tussen Bereikbaarheid en Barrière'
De Stichting Hilversumse Architectuurprijs organiseerde op donderdag 8 maart 2018 in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis een debatavond over dit onderwerp: 'Tussen Bereikbaarheid en Barrière'. Het is tijd voor een definitieve oplossing. Aan de orde kwamen de stedenbouwkundige en architectonische kansen en mogelijkheden van de Spoorzone met de blik op de toekomst en voorbeelden hoe het ook kan:
- Verbinden van Oost en West,
- Verdiepte ligging van het spoor,
- Overbouwen van de spoorzone,
- Voorbeelden in het land,
- Wat kost het eigenlijk en wat levert het op.
De avond was bedoeld voor alle Hilversummers (en Bussumers) die een definitieve oplossing van het Spoorzone-probleem belangrijk vinden. Tijdens de avond werden mogelijkheden en kansen toegelicht door deskundigen op het gebied van stedenbouw, architectuur en infrastructuur en werden voorbeelden uit Delft, Heerlen en Vught besproken.
Verslag, Enquête en Informatiebrochure
Download deze documenten.
Uitreiking Vakprijs en Publieksprijs 2015-2016
Op donderdag 6 april 2017 heeft de feestelijke uitreiking van de Architectuurprijzen over 2015-2016 plaatsgevonden.
De bijeenkomst was in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis. De ruim 150 aanwezigen waren er getuige van dat de Vakprijs naar Studioninedots ging voor het project Jan v.d. Heijdenstraat-Larenseweg. De Publieksprijs was voor Bureau MT: de villa Jac. Pennweg 25.
Contact
Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum